Oferte si solutii de cazare propuse de TopSejur


Oferte de cazare si informatii din Orientul apropiat, Iordania, Marea Moarta

Marea Moarta:Informatii despre geografia generala, regiuni turistice, obiective turistice naturale, istorice, monumente si muzee.Informatii despre agrement, turism, vacante, sejururi si restaurante.
Revino la ultimele rezultate ale cautarii

Ne pare rau dar momentan nu va putem oferii nici o oferta pentru selectia dumneavostra. Va rugam sa folositi motorul de cautare aflat in sectiunea stanga paginii site-ului si sa specificati cerintele d-voastra. Va multumim pentru intelegere.


Informatii complete despre Marea Moarta

Informatii despre Marea Moarta

Marea Moartă, în limba ebraică Yam HaMelach respectiv în arabă „Marea Sărată“  este o mare continentală fără scurgeri spre ocean.

Galerie cu imagini din Marea Moarta

Selectati una din imaginile de mai jos pentru a vedea versiunea marita.

Marea Moarta


Obiective turistice naturale din Marea Moarta

Singura apă curgătoare care o alimentează este râul Iordan, care face granița naturală dintre Israel, Iordania de vest și Iordania. Numele de „Marea Moartă” este atribuită lui Hieronymus (secolul IV). Înainte era numită Marea de Sare sau Marea de Asfalt. Numele de „Marea Moartă” nu este deloc exagerat: datorită salinității ridicate aici nu este posibilă viața. Denumirea de „Marea Moartă” a fost dată de grecul Pausanias, cel care a și cercetat-o pentru prima dată.

Obiective turistice, istorice, monumente, muzee din Marea Moarta

În grotele care se află în nord-vestul mării în apropierea așezării Qumran, între anii 1947-1956 au fost găsite Manuscrisele de la Marea Moartă. Circa 900 de manuscrise, în limbile ebraică, greacă și arameică, au fost considerate de specialiști dovada aplicării legii lui Moise de către grupul de credință eseniană în secolul al II-lea î.Hr. Primele 500 de tăblițe de la Qumran au fost descoperite de către un beduin, în mod întâmplător. Această descoperire este și astăzi subiectul disputelor teologilor din toată lumea. Astăzi manuscrisele pot fi văzute în două muzee din Ierusalim: Muzeul Rockefeller și Muzeul Național.

Dintre locurile care merită vizitate amintim: Deșertul Iudaic cu numeroase localități biblice, peștera în stâncă de la Qumran - sediul sectei precreștine a esenienilor, canionul Murabbat, fortăreața Masada, locul în care a fost situat orașul biblic Sodoma, izvorul Ajn Gedi.


Array

Informatii despre Marea Moarta


Filtru pentru cautare de cazari

Caută

Data plecarii


*ani la terminarea cazarii

Rezervari - cazare

Tel:0040-720063948
Tel:0040-730096793
Tel:0040-723303010

Newsletter

Primeste cele mai noi oferte de cazare prin email.

Abonare

Curs valutar

EUR4.44 RON
USD3.92 RON


TopSejur.ro cazari in unitati de cazare din toata lumea, oferte pentru cazare de ultim moment.Tel: 0040-720063948;Tel: 0040-730096793;copyright©2015 topsejur.ro

Sigle touroperatori parteneri Top Sejur